Nieuws

Schreuder kent trainer Van Bronckhorst goed: 'Daar moeten we waakzaam voor zijn'

Schreuder kent trainer Van Bronckhorst goed: 'Daar moeten we waakzaam voor zijn'

06-09-2022 14:48 Laatste update: 15:21

Woensdagavond is het weer zo ver voor Ajax. De Amsterdammers spelen hun eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen in de Johan Cruijff Arena tegen Rangers FC. Trainer Alfred Schreuder verwacht een ‘competitieve’ tegenstander.

“Rangers heeft een erg competitief team”, begint Schreuder op de persconferentie. “Ze zullen ons vanaf het begin onder druk willen zetten en ik verwacht dat ze van achteruit willen gaan voetballen. We kennen hun trainer, Giovanni van Bronckhorst, erg goed.”

“Ze willen waarschijnlijk met een extra middenvelder op het middenveld komen. Daar moeten wij waakzaam voor zijn”, vervolgt de oefenmeester, die goed heeft opgelet tijdens de wedstrijden tussen de Schotten met PSV. Daarin werden de Eindhovenaren ook vooral op het middenveld overlopen.

Voor Schreuder is het de eerste keer dat hij een Champions League-wedstrijd als hoofdtrainer begint. Zich druk maken, doet hij niet. “Op zich is het speciaal dat je je eerste Champions League-wedstrijd gaat coachen. Maar ik hoop niet dat ik mij anders ga gedragen”, besluit de keuzeheer.

Ajax en Rangers trappen om 18.45 af in de Johan Cruijff Arena. De andere wedstrijd die in de poule wordt gespeeld, is die tussen Napoli en Liverpool.