Reactie

Ten Hag: 'Het elftal staat nog niet: zij zullen er vanzelf in gaan komen'

Ten Hag: 'Het elftal staat nog niet: zij zullen er vanzelf in gaan komen'

04-09-2022 21:17 Laatste update: 21:19

Erik ten Hag kijkt vol tevredenheid terug op de klinische overwinning van Manchester United op Arsenal. De Nederlander benadrukt dat het niet uitgesloten is dat Cristiano Ronaldo én Casemiro binnenkort in de basis zullen verschijnen.

Anders dan in zijn tijd bij Ajax stuurt Ten Hag zijn ploeg - na twee nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Brentford - wat meer afwachtend het veld in. "Als wij ruimte krijgen, kunnen we heel goed voetballen", vertelt de manager bij Viaplay. "Als we nog iets meer rust krijgen in dat soort momenten, kunnen we nog vaker toeslaan. Ook die mogelijkheden lagen er."

Manchester United beheerst het countervoetbal als geen ander, denkt Ten Hag. "Deze ploeg kan heel goed omschakelen. Je moet denk ik alle elementen in deze tijd van het voetbal beheersen. In de eerste tien minuten hebben we pressievoetbal gespeeld. Dat waren onze beste tien minuten voetbal van deze competitie. Na de afgekeurde goal was het geloof en de rust wat minder. Daar moeten we lering uit trekken."

De reservebeurten van Cristiano Ronaldo en Casemiro zeggen volgens Ten Hag nog niet zoveel voor de nabije toekomst. "Het elftal staat nog niet, maar de regels en de principes worden steeds duidelijker. Ze zullen vanzelf in het elftal gaan komen."