Interview

Stam tipt Malacia en Martínez: 'Dát willen de United-supporters zien'

Stam tipt Malacia en Martínez: 'Dát willen de United-supporters zien'

02-09-2022 13:30 Laatste update: 14:00
1

Jaap Stam is onder de indruk van de ontwikkeling die Tyrell Malacia doormaakt onder Erik ten Hag én de manier waarop Lisandro Martínez zich manifesteert bij Manchester United. In de nieuwe aflevering van The King of Manchester-podcast van VoetbalNieuws komt de iconische oud-verdediger aan het woord over de twee smaakmakers van The Red Devils.

Als oud-speler van United kent Stam het klappen van de zweep als geen ander. Hij voorziet het duo van advies. "Je moet altijd voor de club laten zien dat je er staat en er vol voor gaat", zegt de voormalig bikkelharde stopper bij The King of Manchester. "Dát wilen de United-supporters zien en vinden zij het belangrijkst. Als je kijkt naar de mentaliteit, dan is dat het probleem niet. Je bent geoorloofd om af en toe een foutje te maken. Je kan niet altijd een 8 of een 9 scoren. Als je laat zien waar je voor gehaald bent en je voegt dat samen met je kwaliteiten, dan komt het absoluut goed."

Malacia en Martínez hebben inmiddels een basisplek veroverd onder Ten Hag. Met de oud-spelers van Feyenoord en Ajax in de basis werd twee keer op rij de nul gehouden tegen zowel Southampton en Leicester City (beiden 0-1 overwinning). Stam wordt gevraagd of hij verrast is door de prestaties van Malacia. "Hoe hij het doet als hij speelt, is gewoon hartstikke goed. Tyrell is gehaald door zijn manier van spelen bij Feyenoord en dat hij laat hij nu ook in Engeland zien. De eerste indrukken zijn hartstikke positief. Wat dat betreft is het een opvallende transfer."

Martínez is in korte tijd uitgegroeid tot publiekslieveling, werd verkozen tot Speler van de Maand augustus én heeft zijn eerste liedje in dienst van The Mancunians inmiddels te pakken. "De supporters staan er over het algemeen vrij positief in en voor bijna elke speler in de club hebben ze een song", weet Stam. "Als je laat zien wat je kunt en je hart voor de club hebt, zijn de fans heel positief."

De nieuwe aflevering van The King of Manchester-podcast is nu te beluisteren via Spotify. Daarin komt onder meer de transferperiode van Manchester United ter sprake, de volgende overwinning op Leicester City en dus een bijdrage van Jaap Stam.