Nieuws

Xavi looft 'leider' Lewandowski: 'Hij blijft maar rennen, zijn timing is briljant'

Xavi looft 'leider' Lewandowski: 'Hij blijft maar rennen, zijn timing is briljant'

29-08-2022 08:57

Trainer Xavi Hernández is te spreken over Robert Lewandowski na het duel tussen FC Barcelona en Real Valladolid. De Poolse spits scoorde twee keer in het thuisduel en maakte een gretige indruk. 

Xavi liet zich na het gewonnen duel uit over de goaltjesdief. "Robert wist dat er de nodige druk op zijn schouders terecht zou komen. Na zijn vertrek bij Bayern München werd verwacht dat hij hier het verschil zou maken. Hij voelt zich goed in het team en ik heb het idee dat hij gelukkig is", stelt Xavi, opgetekend door MARCA. Xavi ziet dat Lewy het scoren niet verleerd is. "We hebben het over een heel goede speler. Zijn timing in het strafschopgebied is briljant. Hij weet precies wanneer hij kan schieten en wanneer hij moet passen. In een heel jonge selectie is Robert echt een geboren leider."

Vooral de werkethiek van Lewandowski valt op, aldus Xavi. "Robert is heel bescheiden. Hij werkt hard, blijft maar rennen en maakt doelpunten. We zijn heel erg blij met hem", besluit Xavi. Barcelona staat na drie speelrondes derde in de Primera División met zeven punten. Real Madrid is tot nu toe foutloos en gaat aan de leiding met negen punten.