Opinie

'Dit is niet het voetbal dat Ten Hag voorstaat: het was United-onwaardig'

'Dit is niet het voetbal dat Ten Hag voorstaat: het was United-onwaardig'

27-08-2022 15:33

Manchester United legde een belabberde pot voetbal op de mat, maar won het uitduel met Southampton wel. Jaap Stam vroeg zich op den duur af waar hij naar aan het kijken was.

Met hangen en wurgen boekten The Mancunians een benauwde 0-1 overwinning op Southampton. "Het was echt niet goed. Het was slecht", steekt John van 't Schip van wal bij Viaplay. "Maarja, drie punten. Voor Ten Hag is het belangrijk dat je daar verder op kan bouwen. Het voetbal was echt héél slecht."

"Dit is niet het voetbal dat Ten Hag voorstaat, maar het is niet anders. De eerste twee wedstrijden waren ze ook echt slecht. Tegen Liverpool hebben ze goed gespeeld vanuit de omschakeling. Vandaag (zaterdag, red.) was het een wedstrijd waarin het weer om zelf creëren ging. Ten Hag gooide er spelers in om maar de 1-0 over de streep te trekken. Dat is niet United-waardig."

Jaap Stam vroeg zich af waar hij negentig minuten lang naar gekeken had. "Het is gewoon zo dat het enorm belangrijk is dat ze winnen. Voor de moraal, de fans, de club en de spelers. Aan het begin van de tweede helft zie je twee momenten en daarna is het gebeurd. Daarna is het verdedigen en de pot dichthouden en wachten op het moment van eruit komen."