Nieuws

Schmidt kijkt uit naar samenwerking met Aursnes: 'Precies wat we nodig hebben'

Schmidt kijkt uit naar samenwerking met Aursnes: 'Precies wat we nodig hebben'

26-08-2022 17:16
1

Roger Schmidt kijkt uit naar de samenwerking met Fredrik Aursnes. De Noorse middenvelder werd deze week officieel gepresenteerd bij Benfica en de Duitse trainer is zeer gecharmeerd van de voormalig Feyenoorder. 

Benfica gaat zaterdag op bezoek bij Boavista en Schmidt sprak daags voor het duel op een persmoment over zijn ploeg. Aursnes kwam voor vijftien miljoen euro over van Feyenoord en de Duitser heeft hoge verwachtingen van de speler. "Hij is een zeer complete middenvelder, een zeer goede teamspeler met en zonder de bal. Hij is precies wat we nodig hebben", meent Schmidt. 

"Het is heel goed voor ons dit soort spelers te hebben, die tactisch betrouwbaar zijn en het complete pakket hebben om op het middenveld te spelen", vervolgt Schmidt. Jan Vertonghen kan momenteel niet op een basisplek rekenen bij As Águias. "Ik ken het verhaal van Jan. Hij is een uitstekende speler en een goed mens. Hij was basisspeler bij andere grote clubs, zoals Benfica. Maar op dit moment is het wat het is: ik moet de beste spelers opstellen en op dit moment doet Morato het goed", besluit de voormalig trainer van PSV.