'FC Utrecht zet zinnen op drietal: akkoord met Ajacied dichtbij'

26 augustus om 16:22
Laatste update: 26 augustus om 16:39

FC Utrecht hoopt deze transferperiode nog drie spelers aan te trekken. De Domstedelingen hebben hun vizier gericht op Naoki Maeda, Sean Klaiber én Mees Hoedemakers.

De Japanse aanvaller traint al maanden mee bij FC Utrecht, nadat hij in zijn eerste wedstrijd voor de club tegen Ajax geblesseerd raakte. Technisch directeur Jordy Zuidam hoopt Maeda nu opnieuw te huren van zijn werkgever Nagoya Grampus, meldt het Algemeen Dagblad.

De transfer van Klaiber lijkt bijna volledig rond. De onderhandelingen met Ajax zouden geen probleem vormen, alleen staan de persoonlijke voorwaarden van de vleugelverdediger een transfer nog in de weg. Klaiber zou bij de subtopper genoegen moeten nemen met een 'FC Utrecht-salaris'. Na de wedstrijd tegen - uitgerekend - Ajax van zondag worden de knopen doorgehakt, klinkt het.

Hoedemakers staat al langere tijd in de nadrukkelijke belangstelling. SC Cambuur zet in op een bedrag 'met zes nullen', meldt Voetbal International op zijn beurt. FC Utrecht wil nog niet aan dit bedrag wil voldoen. Eerder deze zomer sloegen de Friezen al een bod van één miljoen euro van FC Midtjylland af op de spelverdeler.

Mogelijk biedt Othmane Boussaid uitkomst in de onderhandelingen. Cambuur is gecharmeerd van de middenvelder, die zich onder trainer Henk Fraser echter steevast in de FC Utrecht-basis terugvindt. Het is niet duidelijk of Zuidam openstaat voor een ruiltransfer. Mocht een akkoord uitblijven, is Hoedemakers volgend jaar transfervrij op te pikken, omdat zijn contract medio 2023 verloopt.