Nieuws

Cambuur wil Hoedemakers niet verkopen aan Utrecht: middenvelder is teleurgesteld

Cambuur wil Hoedemakers niet verkopen aan Utrecht: middenvelder is teleurgesteld

22-08-2022 14:21

SC Cambuur is niet van plan om Mees Hoedemakers te verkopen aan FC Utrecht. De 24-jarige middenvelder is daarvoor te belangrijk voor de ploeg van trainer Henk de Jong.

Dat weet Voetbal International te melden. Jordy Zuidam heeft dit weekend geïnformeerd naar Hoedemakers, maar lijkt door te moeten schakelen. "Ik heb Jordy toen gemeld dat we ons maandagochtend zouden gaan beraden op de situatie en we dat naar hem terug zouden koppelen", reageert technisch manager Foeke Booy. "Dat hebben we inmiddels gedaan. Ons standpunt is dat we hem niet willen verkopen. Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken."

Volgens Booy is Hoedemakers teleurgesteld in de houding van Cambuur. "Daar heb ik ook begrip voor. Hij had in een eerdere fase zijn ambities kenbaar gemaakt en wij hebben deze zomer vervolgens lange tijd open gestaan voor interesse, alleen is er in die periode niets voorbij gekomen. Nu is daar FC Utrecht, maar zo kort voor sluitingstijd zo’n belangrijke speler verkopen willen wij niet."

Hoedemakers beschikt over een aflopend contract en wil niet verlengen in Leeuwarden. "Dat hebben we te respecteren. De schade van het feit dat hij transfervrij zou kunnen vertrekken is voor ons alleen minder groot dan die van eventuele degradatie. De kansen dat wij ons handhaven zijn met Mees een stukje groter dan zonder hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!