Nieuws

Timber aast op revanche met Ajax: 'Ik dacht gelijk: een weerzien met Darwin Núñez'

Timber aast op revanche met Ajax: 'Ik dacht gelijk: een weerzien met Darwin Núñez'

26-08-2022 07:29

Ajax werd bij de Champions League-loting gekoppeld aan Liverpool. Jurriën Timber dacht maar één ding: een weerzien met Darwin Núñez, de beul van afgelopen miljardenbal-campagne.

In de achtste finale van de Champions League was het Núñez die namens Benfica het duel met Timber won en de 0-1 kon binnenschieten in de Johan Cruijff Arena. Het bleek uiteindelijk fataal voor de Amsterdammers. "Ik dacht gelijk: een weerzien met Darwin Núñez, de spits die we vorig jaar tegen Benfica troffen. Nu moeten we hem de baas zijn", laat de centrale verdediger weten op de persconferentie.

Ook keert Timber terug op Anfield, waar Ajax twee jaar geleden zonder publiek speelde in de Champions League vanwege corona. "Twee jaar geleden was ik erbij op Anfield, zat ik de hele wedstrijd op de bank en was er natuurlijk geen publiek bij. Dat was erg zonde. Nu is het geweldig om met publiek daar in een vol stadion te gaan spelen."

Naast Liverpool wachten ook confrontaties met Napoli en Rangers FC. Timber kijkt uit naar de ontmoetingen. "Een zware groep, maar wel leuke ploegen om tegen te spelen. Thuis in de Arena maakt de Champions League wat los, maar dit zijn ook uitduels die supermooi zijn, denk ik", aldus de Oranje-international. "Ik las dat Napoli de afgelopen twee jaar ongeslagen is gebleven voor eigen publiek in de Champions League en Rangers heeft een goede ploeg, maar ik zie ook wel kansen voor ons."