Nieuws

'Hamstra komt tot inkeer en ziet in dat Antony voor het juiste bedrag weg mag'

'Hamstra komt tot inkeer en ziet in dat Antony voor het juiste bedrag weg mag'

22-08-2022 20:27
2

Ajax zou langzamerhand bereidt zijn Antony te verkopen als het juiste bedrag op tafel komt, meldt De Telegraaf. Technisch manager Gerry Hamstra zou tot inkeer zijn gekomen en inzien dat de Braziliaan onhoudbaar wordt.

Ajax moet twintig procent van de transfersom overmaken aan São Paulo, de club die Antony heeft opgeleid. "Dat klopt bijna", vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de Kick-off podcast. "Het is twintig procent, boven de zestien miljoen euro die Ajax destijds heeft betaald. Dat is de reden dat Ajax honderd miljoen wil hebben. Als ze honderd miljoen euro krijgen, houden ze daar 83,2 miljoen euro aan over. Nu is er tachtig miljoen euro geboden, dan houden ze er 67,2 miljoen euro aan over."

Braziliaanse media meldde dat United al een nieuw bod van 94 miljoen euro heeft neergelegd bij de Amsterdammers. "Er is bij United wel gezegd, dat het niet te gek moet worden", reageert chef sport Marcel van der Kraan. Verweij weet nog te melden dat Ajax niet gecharmeerd is van de handelswijze van Ten Hag. "Omdat hij in het slot van de transferwindow voor een van de sterspelers van zijn voormalige club gaat."