Breaking news

PSV recht rug op Ibrox: Obispo bezorgt Eindhovenaren prima uitgangspositie

PSV recht rug op Ibrox: Obispo bezorgt Eindhovenaren prima uitgangspositie

16-08-2022 22:55 Laatste update: 23:00

PSV  heeft dinsdagavond een goede zaken gedaan tegen Rangers FC. De ploeg van Ruud van Nistelrooij speelde in Schotland met 2-2 gelijk tegen de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Armando Obispo maakte een grote blunder van Walter Benitez goed.

Ruud van Nistelrooij besloot om voor de heenwedstrijd tegen Rangers beroep te doen op André Ramalho en Érick Gutiérrez. Het tweetal viel afgelopen week goed in tegen AS Monaco en werd beloond met een basisplaats. Dit ging ten koste van Phillipp Mwene en Guus Til.

PSV begon sterk op Ibrox. De Eindhovenaren kregen na een paar minuten via Luuk de Jong een goede kans om op de openingstreffer. De Jong nam een goede voorzet van Joey Veerman in één keer op de slof, maar zag zijn inzet net over het doel van Rangers vliegen. Na dit moment werd de ploeg van Giovanni van Bronckhorst sterker, maar PSV kwam niet direct in de problemen.

Voorsprong PSV
PSV kwam in de 37e minuut op voorsprong tegen Rangers. Een goede corner van Cody Gakpo bleef hangen in het zestienmetergebied van de Schotten, Ibrahim Sangaré dacht niet na en schoot de bal met links hard tegen de touwen.

Niet veel later kwam Rangers alweer langszij: 1-1. Antonio Colak schoot de bal achter Walter Benitez na een goede voorzet van James Tavenier. PSV en Rangers zochten de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

De Eindhovenaren kwamen goed uit de kleedkamer. Ismael Saibari kreeg drie goede mogelijkheden in de openingsfase van het tweede bedrijf, de talentvolle vleugelaanvaller kon deze kansen helaas niet promoveren tot doelpunt.

Eindhovenaren op achterstand
In de zeventigste minuut kwam PSV na een grote blunder van Benitez tegen de verhouding in op achterstand. De Argentijnse sluitpost liet een matige vrije trap van Lawrence los, waarna hij de bal over de lijn zag rollen: 2-1

Gelijkmaker van Obispo
Ondanks deze grote tegenvaller, wisten de Eindhovenaren zich snel te revancheren. Een goed aangesneden hoekschop van Gakpo viel op het hoofd van Obispo, die de bal op heerlijke wijze via de onderkant van de lat binnenkopte: 2-2.

De ploeg van Van Nistelrooij wist de gelijke stand vast te houden in de slotfase, waardoor PSV met een goed gevoel terug naar Eindhoven gaat. Volgende week staat de return in het Philips Stadion op het programma. De winnaar van dat duel weet een plek te bemachtigen in de groepsfase van de Champions League.