Reactie

Gemengde gevoelens bij Van Gaal: 'De fans kijken zo wel lekkerder naar het duel'

Gemengde gevoelens bij Van Gaal: 'De fans kijken zo wel lekkerder naar het duel'

11-08-2022 23:35

Gemengde gevoelens overheersen bij bondscoach Louis van Gaal nadat de FIFA besloten heeft om het aanvangstijdstip voor de eerste WK-wedstrijd van Oranje te wijzigen. De zeventigjarige keuzeheer ziet het verlate tijdstip wél als een voordeel.

Aanvankelijk zou Nederland het WK in Qatar aftrappen met een wedstrijd op maandag 21 november om 11.00 uur Nederlandse tijd. De FIFA besloot echter dat Qatar-Ecuador - groepsgenoten van Oranje - toch het openingsduel van het eindtoernooi wordt. Beide landen treffen elkaar nu op zondag 20 november.

"Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt", reageert Van Gaal via de KNVB-site op het besluit. "Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion omdat de zon dan al onder is. Maar de keerzijde van de medaille – en dat vind ik zwaar wegen - is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd."

Van Gaal denkt wel dat de Nederlandse supporters blij zullen zijn met het verlate tijdstip. "Om vijf uur 's middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend 11.00 uur."

Op 25 november speelt Oranje de tweede groepswedstrijd van het WK tegen Ecuador, waarna op 29 november de groepsfase wordt afgesloten met een duel tegen organisator Qatar. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de achtste finale.