Nieuws

KNVB komt PSV tegemoet na behalen van play-offs Champions League

KNVB komt PSV tegemoet na behalen van play-offs Champions League

10-08-2022 07:13 Laatste update: 07:52

De KNVB is PSV tegemoetgekomen, nadat de Eindhovenaren zich wisten te plaatsen voor de play-offs om een Champions League-ticket. De wedstrijd tegen FC Volendam - die tussen het tweeluik met Rangers FC viel - is verplaatst.

Daardoor genieten de Brabanders van een vrij weekend tussen de twee wedstrijden met de ploeg van manager Giovanni van Bronckhorst in. Eerder klonken er nog negatieve geluiden vanuit Eindhoven, aangezien er ontevredenheid heerste over de planning van de voetbalbond. Zo speelde PSV op zaterdag om de Johan Cruijff Schaal en moest het drie dagen later aantreden tegen AS Monaco.

De club van trainer Ruud van Nistelrooij diende het verzoek tot uitstel echter te laat in, waardoor het duel gewoon doorging. Joey Veerman reageerde al geërgerd op het KNVB-besluit. Nu is de competitie-organisator PSV dus tegemoetgekomen. Op 20 augustus zou het duel met Volendam eigenlijk plaatsvinden, maar is door de wedstrijden met Rangers (16 en 23 augustus) verplaatst naar woensdag 31 augustus. Rangers zelf moet in het weekend gewoon aan de bak: zaterdag spelen zij uit tegen Hibernian.