Wedstrijdverslag

Chelsea wint nipt op bezoek bij Everton, debuut Cucurella, Ziyech geen speeltijd

Chelsea wint nipt op bezoek bij Everton, debuut Cucurella, Ziyech geen speeltijd

06-08-2022 20:37 Laatste update: 20:35

Chelsea heeft zaterdagmiddag een zware uitzege geboekt in de eerste speelronde van de Premier League. Tegenstander Everton groef zich in, maar mist één tegentreffer slikken in de vorm van een strafschop. De Italiaan Jorginho werd matchwinner door vanaf elf meter raak te schieten. 

Chelsea mist een echte nummer 9 met het vertrek van Romelu Lukaku en startte met aanwinst Raheem Sterling als centrumspits. Chelsea creëerde de meeste kansen en had het meeste balbezit, maar kwam moeilijk door de defensie van The Toffees. Everton hield in de eerste helft stand en beide ploegen gingen met de brilstand op het scorebord aan de thee. 

In het tweede bedrijf bleef Chelsea de bovenliggende partij en kregen The Blues na een klein uur spelen loon na hard werken. De Londense club kreeg een strafschop en Jorginho wist het buitenkansje te verzilveren. Chelsea-aanwinst Marc Cucurella kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en verving andere aanwinst Kalidou Koulibaly. Everton was de rest van de wedstrijd niet bij machte om het Chelsea lastig genoeg te maken en stapt met een nipte nederlaag van het veld. Daarmee is de start van het seizoen allesbehalve ideaal voor manager Frank Lampard. 

Overige uitslagen

Tottenham Hotspur - Southampton 4-1
Newcastle United - Nottingham Forest 2-0
Leeds United - Wolverhampton Wanderers 2-1
AFC Bournemouth - Aston Villa 2-0