Nieuws

PSV neemt afscheid van Belgische doelman die terugkeert naar zijn geboorteland

PSV neemt afscheid van Belgische doelman die terugkeert naar zijn geboorteland

04-08-2022 20:19

PSV neemt afscheid van doelman Maxime Delanghe. De Eindhovenaren zijn niet van plan om het contract van de 21-jarige Belg te verlengen, die al een club heeft gevonden in zijn geboorteland. Lierse SK wordt zijn nieuwe thuisbasis, weet het Eindhovens Dagblad.

Daarmee zit het avontuur er na vijf jaar op voor Delanghe, die in 2017 overkwam van RSC Anderlecht. Bij Lierse gaat de doelman op het tweede niveau van België keepen. Volgens het ED is de doelman al medisch gekeurd. Een vertrek van Delanghe lag al langer op de loer, zeker toen werd het contract van de jonge keeper Kjell Peersman werd verlengd.

Delanghe had nog een éénjarige verbintenis in Eindhoven, waardoor Lierse een kleine transfersom moet overmaken. Daarbij hebben de Brabanders ook een doorverkooppercentage bedongen. Het stokpaardje van PSV, dat pas geleden nog een flinke som mocht incasseren door het doorverkooppercentage dat het destijds had bedongen voor Gianluca Scamacca. Ruud van Nistelrooij heeft nu nog de beschikking over Waltér Benítez, Boy Waterman, Joël Drommel en Peersman.