Nieuws

Jans loopt warm: 'Ik verwacht dat onze fans wel voor de sfeer gaan zorgen'

Jans loopt warm: 'Ik verwacht dat onze fans wel voor de sfeer gaan zorgen'

04-08-2022 18:33

FC Twente gaat donderdagavond zijn eerste minuten maken in de Conference League. De Tukkers nemen het op tegen het Servische FC Cuckaricki in de derde voorronde van het toernooi. Trainer Ron Jans mist de sfeer die een Europees duel verdient.

Er is niet al te veel aandacht voor het duel tussen de twee clubs. "Er is zelfs geen enkele Servische journalist bij ons perspraatje", aldus Jans tegenover Tubantia. "Ik heb me laten vertellen dat er bij onze wedstrijd 3000 mensen worden verwacht, dus onze fans zullen wel voor de sfeer gaan zorgen."

"Doordat de aandacht hier niet zo groot is, mis je misschien wel die speciale Europese sfeer", vervolgt Jans. "Aan de andere kant merk ik wel dat dit iets losmaakt in de spelersgroep. Ik zie dit ook echt als een project, waarin de spelers zich geweldig kunnen ontwikkelen."

De Twente-trainer weet wel wie de favoriet is voor het duel. "Ik heb nu vijf wedstrijden van ze gezien. Daar zaten best een paar aardige tegenstanders bij, maar voor Cukaricki zijn wij wel de zwaarste opponent die ze tot dusverre zijn tegengekomen. Of wij de favoriet zijn? Ja, ik vind van wel", aldus Jans.