Transfernieuws

'Dessers krijgt zijn zin: geen Kopenhagen, maar Italiaans avontuur lonkt'

'Dessers krijgt zijn zin: geen Kopenhagen, maar Italiaans avontuur lonkt'

02-08-2022 19:39

Cyriel Dessers leek op weg naar FC Kopenhagen, maar Serie A-promovendus US Cremonese lijkt nu met de spits aan de haal te gaan. Sky Sport Italia meldt dat de aanvaller van KRC Genk mogelijk volgende week al speler is van de Italianen.

De Italiaanse tak van Sky Sports meldt dat de transfer van Dessers 'steeds dichter bij de realiteit' komt. De Belgische Nigeriaan werd al langer in verband gebracht met de Italiaanse laagvlieger. Vorige week werd Dessers echter gespot tijdens een lunch met de delegatie van FC Kopenhagen. Ondanks de geruchten is de spits zijn Feyenoord-focus in ieder geval niet verloren. De spits scoorde al drie keer en gaf één assist in twee wedstrijden in België.

"Ik heb het echt naar mijn zin hier, met deze ploeg en deze trainer, die maakt heel veel indruk op mij", gaf Dessers afgelopen weekend aan tegenover Eleven Sports. Toch hoopt de aanvaller op een avontuur in het buitenland. "Ik ben 27 jaar, misschien is dit het moment om de stap naar het buitenland te zetten. Al beslis ik daar niet alleen over."

De Nigeriaans international heeft nog een contract tot medio 2024 bij Genk. Vorig jaar kroonde de aanvaller zich met tien goals in dertien duels tot topscorer van de Conference League.