Transfernieuws

'Barça-middenvelder Puig staat op het punt om te vertrekken naar de MLS'

'Barça-middenvelder Puig staat op het punt om te vertrekken naar de MLS'

02-08-2022 06:55

Riqui Puig heeft een persoonlijk akkoord bereikt met LA Glaxay. De 22-jarig middenvelder van FC Barcelona gaat de club uit de Verenigde Staten op huurbasis versterken, meldt AS.

Het is niet zo dat beide clubs rustig aan kunnen doen met het afronden van de transfer. De transfermakt in Amerika is namelijk maar tot 4 augustus geopend. Een verhuur van Puig is in de maak omdat trainer Xavi hem geen speelminuten kan garanderen. Het middenveld van Barça was al druk bezet, en daar is met het aantrekken van Franck Kessié nog een concurrent voor de Spanjaard bijgekomen. Het is niet zo dat de middenvelder definitief hoeft te vertrekken uit Catalonië. De Catalanen zouden zijn contract dat in 2023 afloopt willen verlenen tot 2024, waarna hij verhuurd mag worden.

De overgang van Puig is voortgekomen uit eerder contact tussen beide clubs. Eerder was er even sprake van dat Sergi Roberto Barça zou gaan verlaten voor Galaxy, maar dat liep vast. Sindsdien hebben de clubs geregeld contact over welke spelers een interessante aanwinst voor de MLS zouden kunnen zijn.

De club uit Los Angeles beleeft nog een niet al te sterk seizoen met een notering van plek acht op de ranglijst. Mocht Puig de overstap maken, dan treft hij een oud ploeggenoot van Barcelona. Víctor Vázquez speelt voor Galaxy, maar komt net als Puig uit de La Masia, de jeugdopleiding van Barça.