Nieuws

Steun voor Gorter: 'Neuer liet ook wel een paar ballen uit zijn handen vallen'

Steun voor Gorter: 'Neuer liet ook wel een paar ballen uit zijn handen vallen'

01-08-2022 15:22

Als het aan Andries Jonker ligt, staat Jay Gorter komend weekend gewoon onder de lat bij Ajax. De doelman blunderde meermaals tijdens de Johan Cruijff-finale tegen PSV, maar de trainer vindt het te vroeg om nu al conclusies te trekken.

Gorter maakte een goede indruk in de voorbereiding bij de Amsterdammers. Alfred Schreuder gaf de keeper daarom de kans om zich ook tegen PSV te bewijzen. Dat liep mede door twee blunders anders. "Gorter is een groot talent. Het zou zonde zijn om hem nu af te serveren", aldus Jonker tegenover Het Parool. De trainer werkte als assistent van Louis van Gaal bij FC Barcelona en Bayern München.

"In de periode dat ik bij Bayern München werkte, stond bij Schalke 04 de toen negentienjarige Manuel Neuer op doel. Die liet dat jaar ook wel een paar ballen uit zijn handen vallen", aldus Jonker. "Bij Bayern München groeide hij daarna uit tot de beste van de wereld. Gorter heeft potentie, anders zet Schreuder hem niet in de basis. Als je hem nu afschrijft, ben je hem misschien maanden kwijt."

Jonker zou Gorter komende zondag tegen Fortuna Sittard 'gewoon' weer opstellen. "Maar dat zeg ik van de buitenkant. Het ligt er uiteraard sterk aan hoe hij reageert op deze teleurstelling, hoe hij deze week traint en hoe hij zich manifesteert. Aan het team en de steun in de groep zal het niet liggen, want alle spelers zochten Gorter na de wedstrijd meteen op. Ook Pasveer. Ze willen hem helpen. Daaruit blijkt dat iedereen toch wat in hem ziet."