Nieuws

'Beslissing Gattuso teken aan de wand: Cillessen mag vertrekken bij Valencia'

'Beslissing Gattuso teken aan de wand: Cillessen mag vertrekken bij Valencia'

31-07-2022 14:50

Jasper Cillessen is hard op weg naar de uitgang bij Valencia. De Nederlandse doelman werd zaterdag niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de oefenwedstrijd tegen Nottingham Forrest (1-1). Volgens diverse Spaanse media is dat een teken aan de wand en moet de keeper vertrekken bij Los Che.

In de sinaasappelstad geldt de 33-jarige doelman als één van de grootverdieners. In een eerder stadium werd al duidelijk dat Cillessen mocht vertrekken bij Valencia. De nieuwe trainer, Gennaro Gattuso, had hem dus niet eens nodig voor het oefenduel met Nottingham Forrest. Dat is een teken aan de wand. Naast de international van Oranje beschikt de Italiaan met Giorgi Mamardashvili, Jaume Doménech en Christian Rivero over drie andere keepers.

Onder meer Superdeporte weet dat Cillessen aan zijn ploeggenoten heeft meegedeeld te zullen vertrekken. De voormalig doelman van NEC, Ajax en FC Barcelona wil aan spelen toekomen om zo zijn plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal te garanderen. Het vertrek van Cillessen moet ruimte maken in de salarishuishouding van Valencia, zodat aanwinsten Samu Castillejo (AC Milan) en Samuel Limo (Atlético Madrid) kunnen worden ingeschreven voor La Liga.

Cillessen werd eerder genoemd als kandidaat bij zowel PSV als Ajax. Met Walter Benítez haalden de Eindhovenaren al een nieuwe eerste keeper. Mogelijk heeft het weifelende optreden van Jay Groter in de strijd om de Johan Cruijff Schaal trainer Alfred Schreuder aan het twijfelen gebracht. Met Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer staan de nodige ervaren keepers onder contract in Amsterdam.