Transfernieuws

'Veerman is overbodig bij Utrecht en keert na zeven jaar terug bij Volendam'

'Veerman is overbodig bij Utrecht en keert na zeven jaar terug bij Volendam'

31-07-2022 14:04

Henk Veerman maakt zeer waarschijnlijk de overstap naar FC Volendam. De boomlange spits is door de komst van Bas Dost en Daishawn Redan overbodig bij FC Utrecht en bewandelt na zeven jaar de weg terug naar Het Andere Oranje

Dat melden onder meer De Telegraaf en VoetbalPrimeur. Veerman was het afgelopen half jaar actief bij FC Utrecht en daarmee kwam een droom in vervulling: Veerman speelde in de jeugd bij FC Volendam onder meer met Jan Schilder, die fanatiek supporter was van FC Utrecht. Schilder pleegde echter zelfmoord toen hij besefte dat hij nooit het profvoetbal zou halen. Veerman had sindsdien als doel ooit voor FC Utrecht te gaan spelen en die doelstelling heeft hij behaald. 

Veerman maakt na zeven jaar weer zijn opwachting in Het Andere Oranje, dat voor het eerst in elf jaar tijd weer in de Eredivisie zal optreden. Veerman genoot de interesse van veel andere clubs, maar het is Volendam dat aan het langste eind gaat trekken. Veerman speelde in de jeugd bij Volendam en vertrok in 2015 naar sc Heerenveen. De spits speelde vervolgens bij FC St. Pauli.