Nieuws

Bergwijn beschermt Ajax-schlemiel na nederlaag: 'Het is zeker niet zijn schuld'

Bergwijn beschermt Ajax-schlemiel na nederlaag: 'Het is zeker niet zijn schuld'

31-07-2022 08:49 Laatste update: 11:03

Steven Bergwijn scoorde weliswaar zaterdagavond tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal, maar Ajax ging mede door een matig optreden van Jay Gorter onderuit tegen de Eindhovenaren. De doelpuntenmaker is echter niet van mening dat Gorter Ajax de Schaal heeft gekost en beschermt de de doelman, die bij veel van de treffers niet vrijuit ging. 

Dat zegt Bergwijn op het persmoment na de verloren wedstrijd. Berghuis beschrijft het verlies als een 'klotegevoel'. "We begonnen sterk. Er was niks aan de hand. Dan krijgen we twee ongelukkige doelpunten tegen. En vervolgens ook nog een ongelukkige rode kaart. Het zat allemaal niet mee", verzucht Bergwijn, opgetekend door Ajax Life

Het ging er heet aan toe tussen Ajax en PSV en dat leidde tot meerdere opstootjes. "Dit zijn altijd hete wedstrijden. Opstootjes horen erbij. Als je op het veld staat, heb je geen vrienden. Na de wedstrijd praten we weer", meent Berghuis. Gorter was ontroostbaar na het verlies, maar Bergwijn wil de sluitpost niet de schuld in de schoenen schuiven. "Na de wedstrijd gingen we direct naar hem toe. Het is zeker niet zijn schuld. Fouten maken hoort bij deze sport", besluit de aanvaller.