Nieuws

Matchwinner Til zag zwakte van 'hoog staand' Ajax: 'Dan is het elke keer kassa'

Matchwinner Til zag zwakte van 'hoog staand' Ajax: 'Dan is het elke keer kassa'

31-07-2022 08:25

Guus Til was zaterdagavond de grote held van PSV met een hattrick tegen Ajax in de Johan Cruijff Schaal. De middenvelder zag dat de Amsterdammers sterker aan het duel begonnen, maar wist ook dat de Eindhovenaren de grote zwakte van de landskampioen konden blootleggen en sloegen genadeloos toe in de counter. 

Til spreekt over de sensationele 5-3 overwinning met het Eindhovens Dagblad. Ajax kwam op voorsprong en leek dicht bij de 2-0, maar PSV hield stand. "Ook dan moet je in je hoofd houden dat je gevaarlijk kan zijn uit een counter. Je speelt in het hol van de leeuw en weet dat zij op balbezit spelen. Dan moet je loeren op die kans", zegt de middenvelder.

Luuk de Jong geldt al jaren als dé kopspecialist in Europa, waardoor de centrale verdediging van Ajax vooral met de spits bezig was. Til haalde daar zijn voordeel uit en kon bij zijn twee kopgoals het duel aangaan met Owen Wijndal en Daley Blind. "Luuk liep naar de eerste paal en nam de twee centrale verdedigers mee, dat zijn normaal de beste koppers. Daardoor stond ik tegenover een back, die zijn minder in de lucht", meent Til. 

Ajax heeft genoeg gespreksstof overgehouden aan het duel. Zonder de vertrokken Lisandro Martínez mist de échte kopkracht achterin en worden de ruimtes te groot bij balverlies. "Ajax staat zo hoog, als je het dan goed uitspeelt, weet je dat elke counter kassa is. Dat zag je nu wel", besluit Til.