Nieuws

Bergwijn: 'Vooral blij om negentig minuten te spelen, maar wel een kutresultaat'

Bergwijn: 'Vooral blij om negentig minuten te spelen, maar wel een kutresultaat'

30-07-2022 22:48

Steven Bergwijn liet zich zaterdag van zijn goede kant zien door de 1-0 heerlijk tegen de touwen te schieten in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd ging met 3-5 verloren, maar de aanvaller is vooral blij dat hij weer negentig minuten op het veld kan staan bij de Amsterdammers. 

Bergwijn werd vlak na de wedstrijd geïnterviewd voor ESPN. Voormalig en toekomstig bondscoach Ronald Koeman liep net weg bij interviewer Hans Kraay jr. en stelde dat Bergwijn het weer heeft laten zien. "Dat is altijd mooi natuurlijk", zegt Bergwijn. "Daar doe je het voor. Ik ben vooral blij om negentig minuten te spelen, alleen is het een kutresultaat", erkent de buitenspeler.  

Ondanks zijn hoge prijskaartje had Bergwijn niet extra stress voor het duel, stelt hij zelf. "Ik had niet per se extra spanning, ik had vooral zin om deze wedstrijd te spelen." Wijndal beschrijft zijn fraaie openingstreffer, die achteraf helaas niet genoeg bleek te zijn voor de winst. "Ik kreeg de bal van Owen en hij ging eromheen. Ik ging naar binnen en haalde uit. Ik train veel op dit soort schoten en hij zat er lekker in."

Dat Ajax zaterdag verdedigend zwak was, zag ook Bergwijn zelf. "We begonnen goed en sterk, we hebben van tevoren besproken dat we de ballen eruit moeten halen. Maar dat is voetbal, we leren ervan en we gaan morgen de beelden bekijken en eraan werken", besluit de voetballer.