Nieuws

'Ik weet niet wat daar mis is gegaan, maar de halve Serie A wilde Lucca hebben'

'Ik weet niet wat daar mis is gegaan, maar de halve Serie A wilde Lucca hebben'

29-07-2022 17:05

Lorenzo Lucca staat serieus in de belangstelling van Ajax. Volgens La Gazzetta dello Sport en transferexpert Fabrizio Romano hebben de Amsterdammers al een akkoord bereikt met Pisa over een huur met optie tot koop. In de voetbalpodcast #DoneDeal van VoetbalPrimeur wordt de aanstaande transfer besproken.

"Ik denk dat heel weinig mensen dit in de smiezen hadden", zegt Ruben Winkels, adjunct-hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, in de voetbalpodcast #DoneDeal. "Als hij naar Ajax gaat is Lucca meteen de langste veldspeler van de Eredivisie (2.01 meter, red.). Dan zijn ze meteen een stuk gevaarlijker bij corners. Het is echt een breekijzer. In Italië wordt hij vergeleken met Luca Toni en Gianluca Scamacca. Ze noemen hem niet voor niets de Italiaanse Peter Crouch."

Lucca scoorde afgelopen seizoen zes goals in dertig wedstrijden in de Serie B. "Maar hij heeft sinds eind september niet meer gescoord", reageert Winkels. "Hij heeft zes goals gemaakt in de eerste maanden bij Pisa en daarna heeft hij er niks meer ingeprikt. "Ik weet niet wat daar mis is gegaan, maar de halve Serie A wilde hem hebben."

Naar verluidt is Ajax bereidt om een huursom van anderhalf miljoen euro te betalen voor Lucca. Voor een bedrag van acht tot elf miljoen kunnen de Amsterdammers de 21-jarige Italiaan volgend seizoen definitief overnemen.