Nieuws

Papierwerk op orde: Bassey inzetbaar in treffen met PSV om Johan Cruijff Schaal

Papierwerk op orde: Bassey inzetbaar in treffen met PSV om Johan Cruijff Schaal

29-07-2022 11:27 Laatste update: 11:28

Alfred Schreuder kan komende zaterdag beroep doen op Calvin Bassey, meldt De Telegraaf. De 22-jarige centrale verdediger heeft volgens de ochtendkrant net op tijd de juiste papieren binnen.

Dat is een flinke opsteker voor Ajax in aanloop naar het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal. De Amsterdammers namen Bassey deze transferzomer voor 23 miljoen euro over van Rangers FC. Het transferbedrag kan oplopen tot 26,5 miljoen euro. Bassey werd onlangs in Amsterdam gepresenteerd als opvolger van Lisandro Martínez, die voor een bedrag van 57,37 miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen naar Manchester United is vertrokken. 

Bassey wacht nog steeds op zijn eerste minuten in het Ajax-tricot. Aangezien het papierwerk nog niet helemaal op orde was, kon Schreuder in de oefenduels met Shakhtar Donetsk geen beroep doen op de international van Nigeria. Komende zaterdag gaat de kersverse aanwinst mogelijk zijn eerste minuten maken in de Johan Cruijff Arena. 

PSV kreeg eerder al te horen dat de werkvergunning van aanwinsten Savinho en Jarrad Brantwaithe op orde was. Het duel tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV wordt zaterdag om 20.00 uur afgewerkt.