Nieuws

Excelsior-aanwinst Ayoub openhartig: 'Ik heb nooit een eerlijke kans gehad'

Excelsior-aanwinst Ayoub openhartig: 'Ik heb nooit een eerlijke kans gehad'

28-07-2022 18:22 Laatste update: 18:29

Yassin Ayoub is na vijf jaar afwezigheid terug in Rotterdam. De creatieve middenvelder verliet Feyenoord in 2018 voor een avontuur in Griekenland en maakte deze zomer transfervrij de overstap naar Excelsior.

In gesprek met RTV Rijnmond blikt Ayoub terug op zijn periode bij Feyenoord. Ondanks dat hij niet veel speelminuten kreeg in Rotterdam-Zuid, kijkt hij terug op een mooie periode. "Het is een fase geweest in mijn leven waar ik veel van heb geleerd. Het is nooit leuk voor een voetballer om op de bank te zitten, dat is niet waar je voor tekent. Ik kan dan echt gek of boos worden, met mijn karakter", zegt hij.

"Ik ben best eerlijk en realistisch naar mijzelf, maar ik heb nooit een eerlijke kans gehad", vervolgt Ayoub. "Als je kijkt naar mijn eerste drie wedstrijden: ik begon met twee assists en een goal. Elke keer als ik inviel deed ik wel iets, was ik dreigend. Behalve PSV-thuis, daar ben ik eerlijk in. Maar ik heb nooit een normale kans gehad. Na een goede invalbeurt zat ik weer niet bij de selectie of op de bank. In elk geval nooit dicht bij een basisplek."