Nieuws

Van Nistelrooij is klaar voor Johan Cruijff Schaal: 'Winnen was het belangrijkste'

Van Nistelrooij is klaar voor Johan Cruijff Schaal: 'Winnen was het belangrijkste'

24-07-2022 07:44

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zag hoe zijn ploeg zaterdag knap won van Real Betis. Volgens de oud-spits en oefenmeester is het van levensbelang dat de Eindhovenaren de laatste wedstrijd in de voorbereiding wonnen, ongeacht de manier waarop. 

Dat zegt Van Nistelrooij na afloop van het duel, opgetekend door De Telegraaf. "Het belangrijkste is de winst. Het is heerlijk om het laatste duel van de oefencampagne te winnen", wordt de spits geciteerd. PSV was door treffers van Cody Gakpo en Phillipp Mwene met 2-1 te sterk voor de Spaanse tegenstander. "We werden door Real Betis teruggedrongen", erkent de trainer ook.

PSV won het duel, maar had slechts 36% van het balbezit over de hele wedstrijd. "Daarom kwam Joey Veerman vaak naast Ibrahim Sangaré te spelen", stelt Van Nistelrooij. "Maar dan hebben we altijd nog de omschakeling als wapen. We waren gevaarlijk in de counter, maar dat mag ook wel als je over zulke buitenspelers beschikt. De volgende stap is dat we met ons eigen spel dominanter moeten zijn", besluit Van Nistelrooy.

De Eindhovenaren mogen 30 juli aan het echte werk beginnen: dan wacht Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Amsterdammers zouden zaterdag een oefenduel met Eintracht Frankfurt spelen, maar vanwege drie coronabesmettingen van de ploeg van Alfred Schreuder werd het duel op het laatste moment afgelast.