Nieuws

Verhulst mag het laten zien bij AZ na keeperswissel: 'Dit is voor mij hét moment'

Verhulst mag het laten zien bij AZ na keeperswissel: 'Dit is voor mij hét moment'

22-07-2022 16:32

Hobie Verhulst krijgt in de voorbereiding van het nieuwe seizoen de kans van trainer Pascal Jansen zich te laten zien als eerste doelman van AZ. De sluitpost mocht al starten tegen Tuzla City, waarin Verhulst zijn doel schoon hield. Volgens de 29-jarige sluitpost is dit hét moment om de strijd met de gepasseerde Peter Vindahl te winnen. 

In gesprek met Voetbal International spreekt Verhulst over het vertrouwen van Jansen en het eerste duel in de tweede voorrondes van de Conference League. Verhulst moest lange tijd genoegen nemen als tweede en zelfs derde keuze, maar dat veranderde onlangs. "Bij de start van de voorbereiding kregen we te horen dat de concurrentiestrijd om een basisplaats open was. Vorig jaar lag dat anders", geeft Verhulst toe. 

"De staf was tevreden over hoe ik het die periode invulde, maar na zijn komst viel de keuze op Peter Vindahl. Deze zomer bood nieuwe kansen. Twee weken geleden mocht ik starten in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos en daarna tegen Westerlo opnieuw. Vanaf dat moment ben ik gaan focussen op de wedstrijd tegen Tuzla City", stelt Verhulst, die tegen Tuzla City zijn doel schoonhield.

"Ik voel vertrouwen en moet het nu gewoon laten zien. Dan heeft het niet zoveel zin naar de langere termijn te kijken", zegt Verhulst, die weet hoe snel het tij kan keren voor keepers. "Ik geef alles wat ik heb tijdens trainingen en focus me op elke eerstvolgende wedstrijd. Meer kan ik niet doen. Ik ben inmiddels een ervaren doelman, met veel wedstrijden in het profvoetbal achter mijn naam."