Nieuws

Pröpper herstelt razendsnel en is op de weg terug: 'Het is wel heel apart'

Pröpper herstelt razendsnel en is op de weg terug: 'Het is wel heel apart'

17-07-2022 12:27

Robin Pröpper hoopt de seizoenstart ondanks zijn enkelblessure 'gewoon' te halen. De FC Twente-verdediger liep in de voorbereiding een scheurtje in zijn enkelband op, maar herstelt wonderbaarlijk snel.

Normaal gesproken zou Pröpper nog wekenlang buitenspel staan met de blessure. De hoop op het halen van de eerste wedstrijd van het seizoen - op 4 augustus spelen de Tukkers de voorronde van de Conference League - is er nog steeds. "Het is wel heel apart, want de blessure, scheurtje in de enkelbanden, lijkt best ernstig", zegt trainer Ron Jans tegen TC/Tubantia. "Maar hij voelt zich eigenlijk heel goed. Hoe dat precies zit kan ik ook niet uitleggen. We hopen natuurlijk dat hij er zo snel mogelijk weer bij is, maar het kan ook wel zo zijn dat het iets langer duurt."

Het is niet voor het eerst dat de centrale verdediger geveld wordt door een enkelblessure. "Ik heb dit een keer eerder gehad en toen stond ik ook vrij snel weer op het veld", wordt Pröpper geciteerd door de regionale krant. De tegenstander van de Enscheders in het derde Europese clubtoernooi is nog niet bekend. Jans oefent nog met zijn ploeg tegen Schalke 04 op 22 juli en Bologna op 29 juli.