Transfernieuws

Dit keer géén advies van Van Gaal: 'Vertrouwen dat ik mijn WK-plek behoud'

Dit keer géén advies van Van Gaal: 'Vertrouwen dat ik mijn WK-plek behoud'

14-07-2022 09:43

Tyrell Malacia heeft Louis van Gaal niet om advies gevraagd aangaande zijn overstap naar Manchester United. De van Feyenoord overgekomen linksback verwacht niet dat zijn plek in de WK-selectie in gevaar komt.

Dinsdag maakte Malacia zijn officieuze debuut voor The Mancunians tegen Liverpool (4-0 winst). Van Gaal werd niet op de hoogte gesteld van zijn transfer naar United. De bondcoach raadde Ajacied Jurriën Timber in een eerder stadium af de overstap te maken. "Ik heb er wel vertrouwen in dat ik mijn plek voor het WK weet te behouden, maar het is uiteindelijk aan de bondscoach om dat te beslissen", aldus Malacia tegenover het Algemeen Dagblad.

Malacia sprak wel met voormalig United-spits Robin van Persie, met wie hij samenspeelde bij Feyenoord. "Dat ging vooral over zijn tijd in de Premier League. Hij had een aantal mooie herinneringen en goede verhalen", vervolgt de linksback. Ook met Erik ten Hag heeft de linkspoot meermaals contact gehad voor zijn transfer. "De trainer heeft een systeem in zijn hoofd en wil dat ik daarin ook op een bepaalde manier spelen", aldus Malacia.

"Hij wil aanvallen met zijn vleugelverdedigers. En dat wil ik als back natuurlijk ook. Ik denk dat dat een van de redenen is waarom hij me naar United heeft gehaald. En het is aan mij om te bewijzen waarom ik hier ben."