Transfernieuws

'Umtiti komt niet door de medische keuring, Stade Rennes annuleert Barça-transfer'

'Umtiti komt niet door de medische keuring, Stade Rennes annuleert Barça-transfer'

12-07-2022 20:47

FC Barcelona leek eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de gestagneerde Samuel Umtiti, maar de Franse verdediger is niet door de medische keuring gekomen bij Stade Rennes. De Franse club heeft daarom de transfer geannuleerd. 

Dat meldt de Catalaanse omroep CCMA. Umtiti was uit de gratie geraakt bij Barcelona en de Blaugranas wilden de verdediger graag van de loonlijst afhalen. 'Het vertrek van Samuel Umtiti is een van de grote prioriteiten van het sportgebied van Barça . De Barça-ploeg heeft de Fransman een paar weken geleden al laten weten dat hij geen speelkansen meer krijgt', meldt de omroep. Dat lijkt nu langer te moeten wachten dan gepland. 

Umtiti verlengde in mei van dit jaar nog zijn contract en ligt nog vier seizoenen vast bij Barça. Het ontbinden van het contract van de speler zou Barcelona een fortuin kosten, waardoor de club op zoek moet naar een nieuwe geïnteresseerde partij. Barcelona kampt al langere tijd met grote financiële problemen en kan zowel het loon als de uitbetaling van Umtiti er niet bij hebben.