Transfernieuws

'Newcastle biedt Frans toptalent 15 (!) keer zoveel salaris, maar grijpt toch mis'

'Newcastle biedt Frans toptalent 15 (!) keer zoveel salaris, maar grijpt toch mis'

12-07-2022 11:42

Toptalent Hugo Ekitike ziet niets in een transfer naar Newcastle United en wil alleen naar Paris Saint-Germain, meldt Le Parisien. Er zou reeds sprake zijn van een persoonlijk akkoord tussen de Franse topclub en de spits. Desalniettemin ligt er een waanzinnig contract voor hem klaar bij The Magpies.

Newcastle United is bereid om 36 miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen te betalen voor de twintigjarige aanvaller. Toch lijkt het er niet op dat Ekitike, afgelopen jaar goed voor tien Ligue 1-goals, naar Engeland verkast. Volgens Le Parisien heeft PSG-directeur al contact gelegd met zijn collega in Reims, Jean-Pierre Caillot, om een transfer te bespreken.

Ekitike zou al een persoonlijk akkoord bereikt hebben met Paris Saint-Germain over de persoonlijke voorwaarden voor een contract. Onduidelijk is welk salaris hem in de Franse hoofdstad is voorgeschoteld. Uit informatie van Le Parisien blijkt dat er een megacontract met een weeksalaris van 250.000 euro per week voor de aanvaller klaarligt op het St. James' Park. Saillant detail: momenteel verdient Ekitike liefst vijftien keer minder, namelijk 17.000 euro per week.