Nieuws

'Kuyt en Sneijder gehoord als getuige in drugszaak 'Haagse Godfather' Piet S.'

'Kuyt en Sneijder gehoord als getuige in drugszaak 'Haagse Godfather' Piet S.'

06-11-2021 10:01

Dirk Kuyt en Wesley Sneijder zijn door de politie verhoord in een groot onderzoek naar de 'Haagse Godfather' Piet S. De twee voetballers zouden gegokt hebben via een illegale gokwebsite, die gekoppeld werd aan Piet S.

Het gaat om de inmiddels opgeheven goksite Edobet, zo meldt het Algemeen Dagblad. Die site werd opgezet door de zoon van Piet S. In afgeluisterde gesprekken hoorde de politie dat Kuyt en Sneijder regelmatig via de site zouden gokken. "Dirk Kuyt speelt soms 25 ruggen (25.000 euro) per dag", hoorde de politie. In een ander gesprek werd gesteld dat Sneijder zijn gokschulden niet af zou lossen en dat zijn familie daarom 'het ziekenhuis ingetrapt zou moeten worden'.

Kuyt heeft in gesprek met de politie aangegeven dat hij inderdaad via Edobet gokte. Hij zou spelen op krediet. "Ik liet het vaak staan op de site, maar soms kreeg ik uitbetaald. Ik sprak dan bijvoorbeeld af bij een tankstation met iemand. Ik vond het wel fijn om dit cash te doen, zodat ik anoniem kon spelen", zo tekent het AD op. "Ik kreeg wel eens contant uitbetaald. Ik speelde niet om het geld, maar ik vond het leuk om te spelen."

Sneijder ontkent dat hij op de site heeft gespeeld. Wel werd hij benaderd door mensen die stelden dat hij schulden had en garant zou staan voor Wout van K. "Het is een neef van mijn vader. Ik heb hem maar één keer gezien. Hij is een meesteroplichter", zo zou Sneijder verteld hebben tegen de politie. Hij geeft aan niets te maken te hebben met de zaak, hetgeen later ook toegegeven werd door de schuldeisers. "Ze boden wel tien keer hun excuses aan en daarna gingen ze weg. Ik heb nooit meer iets van ze gehoord."

Kuyt heeft in gesprek met het AD kort gereageerd op de kwestie. "De periode dat ik gokte via Edobet ligt inmiddels ver achter me en ik word liever niet meer herinnerd aan deze tijd", zo geeft hij aan.