Transfernieuws

'Barça en Leeds zijn eruit: Catalanen betalen ruim 70 miljoen voor Raphinha'

'Barça en Leeds zijn eruit: Catalanen betalen ruim 70 miljoen voor Raphinha'

11-07-2022 09:33 Laatste update: 09:34

Leeds United staat op het punt een behoorlijke klapper te maken op de transfermarkt: de club heeft een mondeling akkoord bereikt met FC Barcelona over de transfer van Raphinha. De Catalanen gaan 72 miljoen euro betalen voor de Braziliaan. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Het is al lange tijd bekend dat Raphinha in Barcelona zijn droomclub ziet en koste wat het kost wil vertrekken. De vleugelspeler arriveerde in 2020 in Leeds en kwam over van Stade Rennes. De Engelse club betaalde destijds ongeveer 21 miljoen euro voor de rechtsbuiten en gaat dat bedrag nu bijna vier keer terugverdienen, aldus Romano. 

Leeds heeft de opvolger van Raphinha reeds binnen: Luis Sinisterra moet de peperdure Braziliaan doen vergeten. De Colombiaan maakte onlangs de overstap van Feyenoord en daar ontvingen de Rotterdammers 25 miljoen euro voor. Media meldden zondag dat Dembélé binnenkort een contractverlenging ondertekent bij Barça en dat dit de komst van Raphinha wellicht zou belemmeren, maar de Fransman wordt waarschijnlijk de concurrent van Raphinha. De verwachting is dat beide spelers bij de club gaan tekenen. 

#DoneDeal is een productie van VoetbalPrimeur. In deze podcast, die minstens drie keer per week uitkomt, bespreekt de redactie de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt. Voor updates en meer informatie: volg ook ons op Twitter en Instagram!