Nieuws

Geen toekomst voor Beugelsdijk bij Sparta: 'Moet toekomst ergens anders zoeken'

Geen toekomst voor Beugelsdijk bij Sparta: 'Moet toekomst ergens anders zoeken'

06-07-2022 21:26

Technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta heeft gereageerd op de schorsing van Tom Beugelsdijk. De verdediger werd door de KNVB schuldig bevonden aan gokken op wedstrijden waarin hij zelf speelde en is voor vijf duels geschorst.

Van die vijf wedstrijden zijn er twee voorwaardelijk. "Er is eindelijk duidelijkheid voor Tom, ik gun hem dat hij verder kan met zijn carrière", zegt Nijkamp tegen RTV Rijnmond. "Er is veel over gezegd, we hebben allemaal een mening, maar dat laat ik daar." Bij Sparta is er in ieder geval géén toekomst voor Beugelsdijk.

De verdediger mag wel blijven meetrainen met de hoofdmacht tot hij een nieuwe club gevonden heeft. "Ik vind dat Sparta-waardig, om hem dat aan te bieden." Nijkamp benadrukt dat de beslissing om niet verder te gaan met de verdediger los staat van zijn schorsing omtrent het gokken. "We hebben die twee posities achterin dubbel bezet. Hij zal ergens anders zijn toekomst moeten zoeken."

Sparta haalt uit

Woensdag oefende Sparta tegen Steeds Hooger. Zonder Beugelsdijk werd er met maar liefst 0-24 gewonnen van de amateurclub. Vito van Crooij en Reda Kharchouch scoorden allebei liefst vijf keer. Laatstgenoemde tekende daarnaast een hattrick aan in slechts drie minuten tijd.