Transfernieuws

PEC haalt twee versterkingen binnen: 'Ben balvast en beschik over goed linkerbeen'

PEC haalt twee versterkingen binnen: 'Ben balvast en beschik over goed linkerbeen'

06-07-2022 14:44

PEC Zwolle heeft zich woensdag versterkt met twee nieuwe aankopen. Tomislav Mrkonjic en Apostolos Vellios komen naar Zwolle om de Blauwvingers hopelijk terug te leiden naar de Eredivisie

Dat maakt PEC via de eigen kanalen bekend. Mrkonjic komt transfervrij over van het Sloveense NK Radomlje en speelde de afgelopen tien jaar voornamelijk in Kroatië. "Tomislav is meerdere keren door de gehele technische staf bekeken en heeft op iedereen een hele goede indruk achtergelaten", zegt technisch directeur Marcel Boudesteyn op de clubsite. "Spelers die aanvallend zijn ingesteld en op meerdere posities kunnen spelen zijn schaars. Daarnaast is Tomislav op en top fit en heeft hij het afgelopen seizoen nagenoeg alles gespeeld."

Vellios komt over van het Griekse PAS Lamia en arriveert eveneens transfervrij bij PEC. De spits speelde tussen 2011 en 2014 nog voor Everton FC. Daarnaast kwam de speler ook uit voor clubs als Lierse en Nottingham Forest. "Ik heb veel beelden bekeken van de ploeg van vorig seizoen, maar ook van eerdere jaren. Wat mij opviel was dat het team altijd en zo snel mogelijk naar voren wil", zegt Vellios op de clubkanalen. "Ik ben een type speler die medespelers vrij kan zetten, maar ook zelf graag de trekker overhaalt. De Nederlandse competitie is natuurlijk wel helemaal nieuw voor me, maar op basis van wat ik heb gehoord en gezien verwacht ik er veel van."