Transfernieuws

'Zaakwaarnemer Mertens in Marseille gespot voor mogelijke transfer'

'Zaakwaarnemer Mertens in Marseille gespot voor mogelijke transfer'

06-07-2022 13:15

De vertegenwoordigers van Dries Mertens zijn in Marseille gespot. De Belgische aanvaller is transfervrij sinds 1 juli en kan zomaar de overstap naar Olympique Marseille maken. 

Dat weet Foot Mercato te melden. Mertens (35) wilde graag verder bij SSC Napoli, waar de speler inmiddels clubtopscorer aller tijden is, maar de Italiaanse club hield hem lange tijd in onzekerheid. De speler is nu transfervrij en de Ligue 1-club lijkt een goede kans te maken de aanvaller vast te leggen. 

Igor Tudor werd dinsdag voorgesteld als de nieuwe trainer van L'Om en stelde direct dat de ploeg vijf tot acht versterkingen nodig heeft voor het nieuwe seizoen. De transfervrije Riechedly Bazoer is hard op weg naar Olympique Marseille en Mertens zou zich daar zomaar bij kunnen voegen. 

Het Franse medium meldt dat club en speler in november al om de tafel zaten. Destijds gingen de onderhandelingen niet door omdat Mertens graag twee jaar verhuurd wilde worden, terwijl de club aan één seizoen huur en een optie tot tweede seizoen dacht. Mertens vertrok in 2013 bij PSV en speelde sindsdien voor Napoli. Met 148 doelpunten is de Belg de absolute topscorer in de clubgeschiedenis. Lorenzo Insigne staat op de tweede plek met 121 doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!