Nieuws

'Mertens komt er niet uit met Napoli en lijkt na negen jaar te vertrekken'

'Mertens komt er niet uit met Napoli en lijkt na negen jaar te vertrekken'

06-06-2022 16:22 Laatste update: 16:24

Dries Mertens lijkt Napoli na negen jaar trouwe dienst te verlaten. De Belg zou een te hoog salaris willen en daarom lopen de onderhandelingen tot dusver nergens op uit.

Napoli heeft naar verluidt een voorstel gedaan van zo’n 1,8 miljoen euro per jaar exclusief bonussen. Rai meldt echter dat Mertens vier miljoen euro nette per jaar wilt verdienen in Napels. Het gat tussen beide partijen lijkt zo groot dat ze afkoersen op een breuk.

Mertens is afkomstig uit de jeugdopleiding van KAA Gent. In het begin van zijn carrière speelde de inmiddels 35-jarige Belg voor het Nederlandse AGOVV, dat hem al snel kwijtraakte aan FC Utrecht. Na twee goede seizoenen in de Domstad verdiende hij een transfer naar PSV waar hij een sterke indruk achterliet. In 2013 verkaste Mertens naar Napoli, waar hij uiteindelijk clubtopscorer aller tijden werd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!