Transfernieuws

Dolgelukkige Malacia dankbaar: 'Zonder Feyenoord was dit allemaal niet mogelijk'

Dolgelukkige Malacia dankbaar: 'Zonder Feyenoord was dit allemaal niet mogelijk'

05-07-2022 15:19

Tyrell Malacia is dolgelukkig met zijn transfer naar Manchester United. De linksback kijkt vooral uit naar de samenwerking met Erik ten Hag, die hij als 'geweldig' omschrijft.

De linksback tekent op Old Trafford een contract tot medio 2026 met een optie voor nog een seizoen en levert Feyenoord naar verluidt een bedrag van zeventien miljoen inclusief bonussen op. "Het is een ongelooflijk gevoel om bij Manchester United te zijn", reageert Malacia via het clubkanaal op zijn droomtransfer. "Dit is een nieuw hoofdstuk voor mij, een nieuwe competitie, nieuwe teamgenoten en een geweldige manager die ons leidt."

Uit ervaring weet Malacia hoe het is om namens Feyenoord tegenover de ploegen van Ten Hag te staan. "Ik heb in de Eredivisie tegen zijn teams gespeeld en weet welke kwaliteiten hij heeft en wat hij van zijn spelers eist." Vervolgens ruimt de vleugelverdediger ook een woord van dank in voor de Rotterdammers. "Ik zal Feyenoord altijd dankbaar zijn voor alles wat ze mij en mijn familie hebben gegeven. Zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn geweest. Nu ben ik klaar om me te richten op de toekomst met United, en mijn nieuwe club te helpen succes te boeken."

Malacia zegt 'alles te zullen geven' in het shirt van United. De directeur voetbalzaken, John Murtough, reageert namens The Mancunians. "Tyrell is een opwindende, dynamische jonge voetballer. Hij heeft veel ervaring voor zijn leeftijd (22, red.), waaronder vijf seizoenen in de Eredivisie, een Europese finale en interlands voor Nederland. We kijken ernaar uit om hem zich de komende jaren onder leiding van Erik ten Hag en zijn begeleidingsteam verder te zien ontwikkelen."