'Besiktas meldde zich nog niet voor Ajacied, maar zou concreet kunnen worden'

'Besiktas meldde zich nog niet voor Ajacied, maar zou concreet kunnen worden'

7 juni om 20:58

Besiktas heeft nog geen poging gedaan om Steven Berghuis over te nemen van Ajax. Dat vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. Hoewel de Turkse media berichten over een mogelijke transfer van Berghuis naar Besiktas, geeft de clubwatcher aan dat er niets van klopt.

"We hebben daar geen bericht van gemaakt, want het klopt niet. Het zou concreet kunnen worden, maar Besiktas heeft zich op dit moment niet bij Ajax gemeld", zegt Verweij. De link tussen Berghuis en Besiktas kwam voort uit zijn eerdere samenwerking met Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord, de nieuwe trainer van de club uit Istanbul.

Ondertussen richt Ajax zijn pijlen op Wout Weghorst. "Ajax kan voor vijf miljoen gewoon twintig doelpunten kopen," aldus Verweij. FC Twente is echter ook geïnteresseerd en kan sneller handelen. Weghorst geeft de voorkeur aan Ajax, maar de club kampt met financiële beperkingen en de aanwezigheid van Brian Brobbey als eerste spits. Verweij benadrukt dat Weghorst een winnaar is die Ajax kan opschudden en nieuwe energie kan brengen.

Berghuis loopt volgend seizoen uit zijn contract bij Ajax. In 2021 haalden de Amsterdammers voor een schamel bedrag op bij Feyenoord. Sindsdien speelde de buitenspeler 117 wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor 31 goals en 35 assists.