'Hierom heeft FC Twente nog steeds een goede kans om Wout Weghorst te halen'

'Hierom heeft FC Twente nog steeds een goede kans om Wout Weghorst te halen'

7 juni om 18:54
Laatste update: 7 juni om 18:54

Mike Verweij stelt dat FC Twente nog steeds een goede kans heeft om Wout Weghorst binnen te halen. Vrijdagmiddag werd bekend dat de Oranje-international in beeld is om een transfer naar Ajax te maken, en dat hij een overstap zelf ook ziet zitten. In de voorbije maanden werd Weghorst echter nadrukkelijk gelinkt aan de Tukkers, in de regio waar hij vandaan komt.

Ajax zou in Weghorst een directe vervanger zien van Chuba Akpom. Laatstgenoemde kan de Amsterdammers een financiële boost geven, wanneer hij voor een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro wordt verkocht. Weghorst, die afgelopen seizoen door Burnley werd verhuurd aan Hoffenheim, heeft een prijskaartje van vijf miljoen euro. De andere Ajax-spits, Brian Brobbey, heeft te horen gekregen dat hij in principe niet mag vertrekken. Alleen wanneer er astronomische bedragen op tafel worden gelegd, kan dat het geval zijn. Mocht Weghorst naar Ajax komen, dan beschikt de kersverse trainer Francesco Farioli dus over twee Nederlands elftal-spitsen.

Dan Twente. Volgens Verweij heeft de ploeg, die in tegenstelling tot Ajax de voorrondes van de Champions League in gaat, nog 'zeker een kans' om Weghorst te halen. "De tijd lijkt een beetje in het voordeel van Twente, want die kunnen gelijk handelen", vertelt hij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Ze hikken wel heel erg tegen de transfersom van vijf miljoen euro aan. Het is zeker geen goedkope jongen. Hij zal ook veel willen verdienen, maar hij heeft zelf aangegeven dat hij liever naar Ajax gaat dan op Twente, op dit moment. Maar Ajax kan op dit moment nog niet schakelen."

Valentijn Driessen denkt dat Weghorst geen genoegen neemt met een reserverol achter Brobbey. "Dat schiet natuurlijk niet op. Dat worden concurrenten van elkaar en dat zijn ze nu al bij het Nederlands elftal." Of Weghorst qua mentaliteit een belangrijke rol kan spelen? "Hij brengt misschien wel iets buiten het veld, wat bij Ajax gemist wordt. Dat was ook het geval toen Jaap Stam en Edgar Davids kwamen. Een soort professionele inslag die je moet hebben. Dus wat dat betreft kan hij al een versterking zijn. En in de Eredivisie loop je er fluitend doorheen met die twee (Brobbey en Weghorst, red.) tegen PEC Zwolle, NAC of NEC."

'Circus Weghorst'
Driessen vindt dat het een goede ontwikkeling voor de Eredivisie zal zijn als Weghorst naar Ajax komt. "Dat wordt natuurlijk een circus. Circus Weghorst. Ik vond dat optreden van gisteren (donderdag, red.), met dat kruis in z'n oor, al geweldig. Ik vind het nog wel mooi dat er zulke gasten rondlopen, die er geen moordkuil van maken en zeggen dat 'ie het belachelijk vindt dat Koeman hem niet in de basis zet."