Ajax wil Wout Weghorst

'Weghorst heeft wel oren naar transfer: Ajax heeft meerdere lijntjes uitstaan'

7 juni om 13:30

Na het nieuws van het Algemeen Dagblad hebben ook andere Nederlandse media het nieuws rondom een mogelijke transfer van Wout Weghorst naar Ajax bevestigd. De spits zou zelf wel oren hebben naar een transfer. Weghorst is niet de enige spits waar Ajax zich voor heeft gemeld.

Weghorst zou in beeld zijn bij Ajax als de mogelijke opvolger van Chuba Akpom, met dat nieuws trad het AD naar buiten. Niet veel later kwam ook de bevestiging van Voetbal International. 'Ajax wil hem ook hebben en Weghorst ziet dat zitten', aldus het medium. 'De Amsterdammers zijn zich nog aan het oriënteren op de spitsenmarkt en zullen alleen een nieuwe nummer 9 halen als Chuba Akpom deze zomer vertrekt.'

Hoewel er interesse is vanuit Ajax, is de deal verre van concreet. Er zou geïnformeerd zijn naar de diensten van Weghorst, maar het contact zou nog in een prille beginfase zijn. In de 31-jarige spits ziet Ajax iets wat zij afgelopen seizoen miste. 'De 32-voudig international van Oranje heeft ervaring en specifieke kwaliteiten als breekijzer en brengt een mentaliteit mee die Ajax het voorbij seizoen node heeft gemist.'

Hoewel Ajax al met Weghorst sprak, wilde Alex Kroes niet veel kwijt tegen De Telegraaf. Naast de Nederlandse spits zouden er ook andere namen in beeld zijn. 'Ook daarom is het logisch dat technisch directeur Alex Kroes al met Weghorst en diens zaakwaarnemer Simon Cziommer sprak. Regeren is vooruitzien. Kroes is om een reactie gevraagd, wil niet specifiek op de naam Weghorst ingaan, maar zegt in algemene zin dat ’Ajax zoals het hoort lijntjes heeft uitgegooid naar diverse spelers’.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!