Zo kijkt een 'teleurgestelde' Weghorst naar de Oranje-rol die hij krijgt op het EK

7 juni om 08:53

Wout Weghorst is teleurgesteld dat hij geen basisplaats heeft bij Oranje. De spits, die als invaller tot scoren kwam tegen Canada, heeft een gesprek gehad waarin hem een bepaalde rol voor ogen is gehouden en aannemelijk is dat het niet die van basisspeler is.

"Iedereen heeft een gesprek gehad. Er is bepaalde duidelijkheid gegeven over een bepaalde rol. Dat was teleurstellend, ook voor deze wedstrijd", begint Weghorst in gesprek met ESPN. "Je wilt altijd spelen, dat is cliché. De laatste dagen was het wel balen. Dan moet je zorgen dat als je er wel inkomt, je een signaal afgeeft.'

"Hij (Koeman, red.) is duidelijk geweest. Het is nu aan mij om de rol die ik krijg zo goed mogelijk in te vullen en er alles aan te doen om dat toch te veranderen", besluit Weghorst, die de transparantie van de bondscoach wel waardeert. Op het afgelopen WK had de spits als invaller nog een heldenrol tegen Argentinië, dus ook zo kan hij van waarde zijn.

Weghorst zit dan wel op de bank bij Oranje, maar dat zal hij over enkele maanden thuis maar weinig zitten. De aanvaller heeft een drukke periode in het verschiet, omdat hij voor de derde keer vader gaat worden.