Hierom heeft Van Bronckhorst ervoor gekozen om trainer van Besiktas te worden

Hierom heeft Van Bronckhorst ervoor gekozen om trainer van Besiktas te worden

6 juni om 08:00

Giovanni van Bronckhorst verhuist naar Istanbul om trainer te worden van Besiktas. De club wilde maanden wachten om de oud-international aan te stellen. Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

Van Bronckhorst wordt trainer van Besiktas

Vanuit zijn tuin sprak Van Bronckhorst de fans van Besiktas toe in het Turks. "Hallo zwarte adelaars, ik ben Giovanni van Bronckhorst, en ik kom naar Besiktas", zei hij enthousiast. De voormalig Feyenoord-trainer is blij met zijn nieuwe avontuur en kijkt ernaar uit om weer aan de slag te gaan bij een topclub.

Van Bronckhorst heeft de afgelopen anderhalf jaar veel aanbiedingen gehad, waaronder van Schalke 04. "Ik wilde pas gaan praten als ik echt iets leuk vond en er energie van kreeg. Besiktas is in alle opzichten zo'n club. Een grote aanhang, een geweldig stadion en in een stad waar ze enorm voetbalgek zijn", verklaarde hij.

Hij had in januari al een goed contact met de voorzitter van Besiktas. "We hadden een goede klik met elkaar. Het is toen niet doorgegaan, maar we hebben gedurende het seizoen contact gehouden. Afgelopen vrijdag kwam de zaak in een stroomversnelling." Van Bronckhorst heeft een contract voor drie seizoenen getekend, met een optie voor nog een seizoen. "Dit is echt weer een club waar ik altijd mee te maken heb gehad. Feyenoord, Rangers FC, Arsenal, Barcelona, allemaal clubs met dezelfde uitstraling en cultuur", aldus de trainer.

Jean-Paul van Gastel zal hem vergezellen naar Besiktas. "Verder wil ik ook echt met een aantal mensen van de Turkse staf die er zit gaan werken. Die kennen de cultuur en kennen alle Turkse tegenstanders", voegde hij toe.