Bruggink blijft rustig onder Ajax-interesse: 'Weghorst is duidelijk geweest'

Bruggink blijft rustig onder Ajax-interesse: 'Weghorst is duidelijk geweest'
7 juni om 19:51

FC Twente-directeur Arnold Bruggink raakt niet in paniek door de interesse van Ajax in Wout Weghorst. De spits van Burnley blijft voor Twente een belangrijke kandidaat, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Bruggink reageerde op het nieuws van De Telegraaf dat Ajax Weghorst als mogelijke vervanger van Chuba Akpom ziet. "Ik heb het meegekregen, maar een reactie van Wout zelf heb ik niet gehoord", aldus de technisch directeur. Weghorst, momenteel verhuurd aan Hoffenheim, heeft altijd aangegeven ooit voor Twente te willen spelen. Hij is geboren in Borne, een plaats in de regio.

"Wij hebben niet gehoord dat daarin iets is veranderd. Ik heb al lange tijd goed contact met hem en zijn zaakwaarnemer", aldus Bruggink. "Hij focust zich nu op het EK met het Nederlands elftal. Stel dat hij op het toernooi vier keer scoort, dan ziet de situatie er misschien weer heel anders uit. En heeft Burnley ook een ander bedrag in gedachten dan nu."

Hoewel Bruggink Weghorst graag zou willen halen, blijft hij realistisch. "We kennen zijn kwaliteiten. Voor ons blijft hij een superinteressante speler, maar het blijft afwachten of hij voor ons een haalbare kaart is. Natuurlijk zou het heel naïef zijn als wij al onze pijlen op Wout gaan richten. En andersom is dat precies zo." Ook Sam Lammers van FC Utrecht is een optie voor Twente. "We hébben bij FC Twente ook nog een heel goede spits", doelt Bruggink op Ricky van Wolfswinkel. "Dus het is niet zo dat we daar per direct iemand nodig hebben. Tegen het einde van het EK zullen dingen zoals gewoonlijk wel op gang gaan komen. Wij raken niet in paniek."