Transfernieuws

'Na 'belachelijk' openingsbod onderhandelt Feyenoord maandag opnieuw over Gnonto'

'Na 'belachelijk' openingsbod onderhandelt Feyenoord maandag opnieuw over Gnonto'

04-07-2022 20:21 Laatste update: 22:16
3

Feyenoord gaat maandagavond om de tafel met FC Zürich om de transfer van Wilfried Gnonto te bespreken, meldt de Italiaanse journalist Alfredo Pedullà. Hoofddoel is om de aanbieding voor de international van Italië nader toe te lichten.

Met het naderende vertrek van Luis Sinisterra van Feyenoord naar Leeds United én het de al vertrokken Cyriel Dessers, Bryan Linssen en Guus Til is de spoeling uiterst dun bij de Rotterdammers. In een eerder stadium zou de Stadionclub al een bod hebben uitgebracht op het achttienjarige toptalent, wat vervolgens resoluut van tafel geschoven werd. "Dit is een belachelijk bedrag", reageerde Zürich-president Ancillo Canepa eerder op het openingsbod.

Naar verluidt zou Feyenoord een bod van vier miljoen plus drie miljoen aan bonussen hebben gedaan. PSV lijkt niet langer in de markt voor de felbegeerde Gnonto, alhoewel TSG Hoffenheim en AC Monza wél concreet zijn volgens Pedullà. De naar de Serie A gepromoveerde club is in handen van de steenrijke eigenaar Silvio Berlusconi en is hyperambitieus.

Canepa zou inzetten op een transfersom van tien miljoen euro. Het is niet duidelijk of Feyenoord aan die eisen wil voldoen. Dankzij het vertrek van Sinisterra (voor een bedrag van maximaal 25 miljoen euro) beschikt Arne Slot over een gevulde oorlogskas. Het contract van viervoudig international Gnonto loopt nog met één jaar door bij de Zwitsers.