Deze Oranje-international vindt dat hij soms ondergewaardeerd wordt

Deze Oranje-international vindt dat hij soms ondergewaardeerd wordt
6 juni om 11:18

Marten de Roon, middenvelder bij Atalanta en het Nederlands elftal, heeft in de podcast SEG Stories zijn frustraties geuit over het gebrek aan waardering dat hij soms ervaart. Ondanks zijn belangrijke rol en prestaties, voelt De Roon zich ondergewaardeerd, vooral door de manier waarop hij vaak beoordeeld wordt.

De Roon, die afgelopen seizoen met Atalanta de Europa League won, ontbreekt tijdens het EK bij Oranje vanwege een blessure. In de podcast geeft hij aan dat hij vindt dat zijn waarde voor het team door sommigen vaak over het hoofd wordt gezien. "Ik word een beetje ondergewaardeerd, jawel. Het is altijd makkelijk zeggen wat ze doen en ik vind ook niet dat ik elke wedstrijd goed heb gespeeld. Maar ik wil wel eens een keer een echte analyse van een wedstrijd zien. Als Marten de Roon wordt opgesteld om ballen af te pakken of gaten dicht te lopen en ik mis zes passes, dan moet ik afgerekend worden op hoeveel ballen ik afpak."

De middenvelder legt uit dat hij vaak als makkelijk doelwit wordt gezien vanwege zijn onbekendheid en het feit dat hij niet bij de top drie clubs in Nederland heeft gespeeld. Toch benadrukt hij zijn lange staat van dienst in een van de beste competities ter wereld. "Het is altijd zo makkelijk om het af te schuiven op de makkelijkste prooi. Wat onbekender en niet bij de top drie in Nederland gespeeld, maar volgens mij speel ik al zeven/acht jaar in Italië op het allerhoogste niveau. Dan weet je wel dat je echt kunt voetballen. Het is een beetje makkelijk en die jongens van het Nederlands elftal waarderen me dan wel. Soms slaat het helemaal nergens op."