Dit zegt de geblesseerde Marten de Roon over het missen van het EK met Oranje

Dit zegt de geblesseerde Marten de Roon over het missen van het EK met Oranje

5 juni om 13:02

Marten de Roon, middenvelder van Atalanta, mist door een blessure het EK 2024. In een podcast van zaakwaarnemerskantoor SEG vertelt hij over deze zware periode. "Het is de raarste anderhalve week die ik heb meegemaakt", zegt hij.

Marten de Roon over blessure

De Roon liep de blessure op in de bekerfinale tegen Juventus, waar hij direct voelde dat het mis was. "Ik moest nog drie à vier stappen nemen om de goal te voorkomen, wat ook gebeurde. Ik voelde gelijk een pijnscheut. Mijn eerste gedachte was dat ik eruit moest en dat ik het team niet meer kon helpen in de finale, maar ook direct aan de Europa League-finale, die in mijn gedachten stond als de belangrijkste wedstrijd ooit."

In de Europa League-finale moest hij dus ook verstek laten gaan. "Dat was verdriet vanwege het missen van de belangrijkste wedstrijd in je carrière. Ik wist direct dat het onmogelijk was om te spelen. Dat heeft pijn gedaan. Daar ben ik echt drie, vier dagen verdrietig over geweest."

De Roon baalde enorm van ontbreken in EK-selectie

De teleurstelling was enorm, vooral toen bondscoach Ronald Koeman belde. "Dat was heel pijnlijk. Ik weet niet of het heel erg tot me doordrong. Totdat eigenlijk het Nederlands elftal postte van: De Roon gaat niet mee. Toen kwam er een soort van besef van, je bent er niet bij. In de afgelopen vijf, zes jaar ben je er altijd bij geweest. Al die berichten van die jongens maken het pijnlijker. Dan denk je: ik had er bij moeten zijn."

Desondanks vierde De Roon de winst van Atalanta in de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen mee. Het leidde tot een gigantisch feest in Bergamo. "De stad Bergamo heeft 120.000 inwoners en daar waren 70.000 à 80.000 mensen. Het heeft vierenhalf uur geduurd. Het was geweldig. We hebben vierenhalf uur gezongen."