'Frenkie traint nog niet mee met Oranje, mist sowieso beide oefeninterlands'

'Frenkie traint nog niet mee met Oranje, mist sowieso beide oefeninterlands'

5 juni om 12:33

Frenkie de Jong traint nog altijd niet volledig mee met Oranje. De middenvelder van FC Barcelona ontbrak woensdagmiddag tijdens de training, omdat hij nog altijd herstellende is van een enkelblessure.

Oranje bereidt zich woensdag in Zeist voor op de oefeninterland tegen Canada, die donderdagavond om 20.45 uur wordt gespeeld in De Kuip. De maandag daarna wacht de zogenaamde uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland, eveneens in het stadion van Feyenoord. In die twee duels zal De Jong sowieso ontbreken, meldt De Telegraaf.

In eerste instantie leek het de bedoeling te zijn om De Jong, één van de belangrijkste spelers van Oranje, tegen IJsland wat minuten te geven. Bondscoach Ronald Koeman nam hem ondanks zijn blessure toch op in de EK-selectie, er vanuit gaande dat De Jong belangrijk kan zijn in Duitsland. Op zondag 16 juni begint het toernooi voor Oranje, met de wedstrijd tegen Polen in Hamburg.

Of De Jong die wedstrijd wél kan halen, moet uiteraard nog blijken. Woensdagmiddag geeft Koeman een persconferentie, waarin mogelijk meer duidelijk wordt. VoetbalNieuws.nl zal daar live verslag van doen.